Sepse Zoti e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëm,

që kushdo që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme.
John 3: 16

Interesoheni për azhurnimet nga Meka në Krishtin?
Regjistrohuni këtu për gazetën tonë.

Kliko këtu

"I braktisur në shkretëtirën e nxehtë Saudite për orë të tëra në moshën katër vjeç nga një baba i cili donte të bënte një njeri nga ai, fshikullohej para se të arrinte pubertetin për të bërë gabimin më të vogël në leximin e Kuranit, të stërvitur për të urrejtur dhe terrorizuar pabesët në të vitet e hershme të adoleshencës, duke u vizituar nga Jezusi në një ëndërr, duke marrë Krishtin dhe duke i dhënë jetën Shpëtimtarit të tij, duke u përballur me një përndjekje të egër, Dr. Ahmed tani po ia kushton jetën e tij ndarjes së ungjillit me njerëzit e tij dhe tërheqjen e tyre drejt një Njohurie kursyese të Krishtit . Këto janë veçse paraqitje të shkurtër të jetës së Dr. Ahmed. Por libri është më shumë sesa një dëshmi. Alsoshtë gjithashtu një kurs hyrës mbi Muhamedin dhe Islamin. Autori, në imazhe grafike ekspozon vështirësitë e rritjes në Arabinë Saudite dhe persekutimin e ashpër pas konvertimit të tij. Dr. Joktan tani është një ndjekës i lumtur, shpresëdhënës dhe i pasionuar i Jezusit me një vizion për njerëzit e tij. Mos e lexoni thjesht këtë libër, ndërmarrni veprime për të inkurajuar këtë vëlla të dashur që ka një vizion të dhënë nga Zoti që ne bëjmë mirë ta mbështesim. ”

- Georges Houssney,
President, Horizons International. SHBA
Autor i “Angazhimi i Islamit”

Georges Houssney, Horizonte Ndërkombëtare

“Dr. Ahmed Joktan ka treguar një histori të hirit të Zotit në veprim. Ai jep pasqyrë në besimet e sotme që do t'i japin kuptim lexuesit joislamik. Më shumë se kaq, libri i tij është një provë e mirësisë së Zotit që u është dhënë të gjithëve. Unë shpresoj që udhëtimi i tij drejt dashurisë së Zotit do bedhe historia juaj. ”


—Kris Fabry, Çikago, Illinois
SHBA

Drejtues, Christ Fabry Drejtpërdrejt në Radio Moody

Autori i "Dhoma e Luftës: Lutja është një armë e fuqishme"

 

Chris Fabry , Chris Fabry

"Libri" Nga Meka në Krisht "nga Dr. Ahmed Joktan, i lindur dhe i rritur në Arabinë Saudite, është një dëshmi bindëse e kthimit të tij në jetë dhe përvojat e tij të tmerrshme të persekutimit pas kthimit të tij ndërsa ai me guxim ndau ungjillin me Sauditët e tjerë dhe të tjerë Arabët në zonën e Gjirit. Alsoshtë gjithashtu një shembull i shkëlqyeshëm i triumfit të dashurisë në zemrën e tij për bashkatdhetarët e tij të humbur, pavarësisht nga trajtimi i tyre mizor ndaj tij. Themelimi i tij i "Ministrive të Mekës për Krishtin" është një haraç për dashurinë e tij të pavdekshme për njerëzit e tij. Libri i tij mbyllet me një ftesë pasionante për t'u bashkuar me të në ministritë e tij. "

- Dr. Don McCurry, Colorado Springs, Kolorado
SHBA

Ministritë për muslimanët

Dr. Don McCurry, Dr. Don McCurry

Ky është udhëtimi i jashtëzakonshëm nga privilegji në Islam deri te persekutimi për Krishtin, gjatë gjithë takimit me Jezusin në një ëndërr në Auckland, NZ, në vitin 2010. Unë u takova me këtë Apostull modern Pal dhe dëgjova për herë të parë historitë e tij, kur Ahmed vizitoi kishën tonë në 2017. Më shumë imponues sesa historitë e tij të vuajtjeve, ishte karakteri i tij i hirshëm si Krishti dhe misioni jetësor i transformuar, me një barrë të veçantë për të ungjillizuar popullin e tij Saudit dhe për t'i pajisur të tjerët për t'i arritur ata. Lexoni historinë e tij - nuk do të doni ta vendosni!

—Rev Steve Jourdain, Palmerston North, Zelanda e Re

Ministër i Lartë, Kisha Presbiteriane e Shën Albanit

«Padyshim historia më dramatike e konvertimit në Bibël është ajo e Saulit nga Tarsi që takon Krishtin e ringjallur në rrugën për në Damask. Kjo histori e transformimit të Ahmed Joktan ka disa paralele të jashtëzakonshme. Nga takimi i tij i fuqishëm me Krishtin e ringjallur në një dhomë hoteli në Auckland një vit gjatë Ramazanit, te fjalët e Zotit drejtuar Palit se ai "do t'i tregonte atij sa shumë duhet të vuajë për hir tim", ky libër gjurmon udhëtimin e Ahmedit përmes persekutimit dhe duke vuajtur nga familja dhe autoritetet shtetërore. Ashtë një faqe kthyese, dhe ja vlen të lexohet ”.

            —Murray Robertson, Christchurch, Zelanda e Re

            Ish Pastor i Lartë, Kisha Baptiste Spreydon

Murray Robertson, Kisha Baptiste Spreydon

"Fenomeni i myslimanëve që kthehen në besim në Jezu Krishtin është i fundit në një seri" surprizash "hyjnore që ka shënuar lëvizjen globale të Shpirtit të Shenjtë gjatë shekullit të kaluar. Më e habitshmja nga të gjitha është konvertimi i jashtëzakonshëm i djalit të myftiut të Mekës, Ahmed Joktan. Ky libër përshkruan konvertimin e tij të papritur dhe vuajtjet e tmerrshme që ai përjetoi si rezultat. Isshtë një histori e hirit befasues të Zotit dhe e dëshmisë së guximshme të një konvertimi musliman. Që kjo të ndodhë në vendin tim të Zelandës së Re, aq larg nga zemra e Islamit, është një haraç i mëtejshëm ndaj befasive të Zotit. "

- Rob Yule, Palmerston North, Zelanda e Re

Ministër, autor dhe ish Moderator i Presbiterianit të Zelandës së Re në pension i Kishës Presbiteriane të Aotearoa Zelanda e Re.

Rob Yule, Rob Yule

ÇDO PERSON PUNON

Bashkohuni me lëvizjen tonë për të përparuar Mbretërinë e Zotit në vende ku ungjilli nuk është dëgjuar kurrë më parë (Romakëve 15:20). Që nga viti 2015 ne kemi ndihmuar

Meka për Krishtin është një organizatë 501 (c) (3) jo për qëllime fitimi. Kontributet janë të zbritshme nga taksat në masën e lejuar nga ligji në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Misioni ynë
0+
Njerëzit Arritën në Vitin 2021
0+
Vizat e dhëna në Mekë
0
Gjuhë
0+
Kisha nëntokësore të mbjella
0
Misionarët që mbështesim
Albanian
Audiobook
Español

Artikujt e fundit

Së bashku bëjmë ndryshimin

Albanian
Audiobook
Español
SHIKONI T ALL GJITHA ARTIKUJT TON

NDRYSHO JETN SOT

Partner me ne me lutje dhe financiarisht për të përparuar Mbretërinë e Zotit

Vullnetar
DONO TANI