Зашто Бог толку го сакаше светот што го даде својот единствен Син,

дека кој верува во него нема да загине, туку да има живот вечен.
Џон 3: 16

Заинтересирани сте за новостите од Мека до Христос?
Пријавете се тука за нашиот билтен.

Кликни тука

„Напуштен во жешката саудиска пустина со часови на четиригодишна возраст од татко кој сакаше да направи човек од него, камшикуван пред пубертетот затоа што направи најмала грешка при читањето на Куранот, обучен да ги мрази и тероризира неверниците во неговиот раните тинејџерски години, посетувани од Исус во сон, примајќи го Христос и предавајќи му го својот живот на својот Спасител, соочувајќи се со огромен прогон, д-р Ахмед сега го посветува својот живот на споделување на Евангелието со својот народ и ги привлекува кон спасоносно знаење за Христос . Ова не се само увид во животот на д-р Ахмед. Но, книгата е повеќе од сведоштво. Тоа е исто така воведен курс за Мухамед и исламот. Авторот, на графички слики, ги изложува тешкотиите да растат во Саудиска Арабија и суровиот прогон по неговото обраќање. Д-р okоктан сега е радосен, надежен и страствен следбеник на Исус со визија за неговиот народ. Не читај ја само оваа книга, преземи акција за да го охрабриш овој драг брат, кој има дадена од Бога визија, за што е добро да ја поддржуваме “

- eорж Хосни,
Претседател, Хоризонт Интернешнл. САД
Автор на „Ангажирање на исламот“

„Д-р Ахмед okоктан на дело раскажа приказна за Божјата благодат. Тој дава увид во денешните верувања што ќе му дадат разбирање на неисламскиот читател. Повеќе од ова, неговата книга е проба на theубезноста Божја што се однесува на сите. Се надевам дека неговото патување кон Божјата убов ќе би твоја приказна “.


- Крис Фабри, Чикаго, Илиноис
САД

Водител, Крист Фабри во живо на Муди радио

Автор на „Воена соба: молитвата е моќно оружје“

 

Крис Фабри , Крис Фабри

„Книгата„ Од Мека до Христос “од д-р Ахмед okоктан, роден и израснат во Саудиска Арабија, е убедливо сведоштво за неговото преобраќање во странство и за неговите мачни искуства на прогонство по враќањето додека храбро го споделуваше евангелието со колегите Саудијци и други Арапи во областа на Заливот. Тоа е исто така сјаен пример за триумф на loveубовта во неговото срце кон неговите изгубени сонародници, и покрај нивниот суров однос кон него. Неговото основање на „Министерства за Мека до Христос“ е почит кон неговата непоколеблива loveубов кон сопствениот народ. Неговата книга се затвора со страсна покана да му се придружи во неговите министерства “.

- Д-р Дон МекКари, Колорадо Спрингс, Колорадо
САД

Министерства за муслиманите

Д-р Дон МекКури, Д-р Дон МекКури

Ова е извонредно патување од привилегија во исламот до прогонство кон Христос, сето тоа преку средба со Исус во сон во Окланд, НZ, во 2010 година. Се сретнав со овој модерен апостол Павле и првпат ги слушнав неговите приказни, кога Ахмед ја посети нашата црква во 2017 година. Повеќе привлечен од неговите приказни за страдање, беше неговиот милостив карактер сличен на Христос и трансформирана животна мисија, со посебен товар да го проповеда својот саудиски народ и да им овозможи на другите да ги достигнат. Прочитајте ја неговата приказна - нема да сакате да ја ставите!

- Рев Стив ourурдејн, Палмерстон Север, Нов Зеланд

Виш министер, Презвитеријанска црква Свети Албан

„Несомнено, најдраматичната приказна за преобразувањето во Библијата е онаа за Саул од Тарс што се сретна со воскреснатиот Христос на патот кон Дамаск. Оваа приказна за трансформацијата на Ахмед okоктан има неколку извонредни паралели. Од неговата моќна средба со воскреснатиот Христос во една хотелска соба во Окланд една година за време на Рамазан, до зборовите на Господ кон Пол дека тој „ќе му покаже колку мора да страда заради мене“, оваа книга го следи патувањето на Ахмед преку прогонството и кои страдаат и од семејството и од државните органи. Тоа е превртувач на страници и вреди да се прочита “.

            - Мареј Робертсон, Крајстчрч, Нов Зеланд

            Поранешен постар пастор, Баптистичка црква Спрејдон

„Феноменот на муслиманите да се свртат кон верата во Исус Христос е последниот во низата божествени„ изненадувања “што го одбележа глобалниот потег на Светиот Дух во текот на минатиот век. Најмногу изненадува од сите е вонредната преобразба на синот на муфтијата во Мека, Ахмед okоктан. Оваа книга ја опишува неговата неочекувана реализација и ужасните страдања што ги доживеа како резултат. Тоа е приказна за изненадувачката благодат на Господ и за храброто сведоштво на конверзијата од муслиманско потекло. Дека тоа треба да се случи во мојата сопствена земја Нов Зеланд, далеку од срцето на исламот, е дополнително почитување на Божјите изненадувања “.

- Роб Јул, Палмерстон Север, Нов Зеланд

Пензиониран новозеландски презвитеријански министер, автор и поранешен модератор на Презвитеријанската црква во Аотеароа Нов Зеланд.

Роб Јуле, Роб Јуле

СЕКОЈ ЛИЧЕ СЕ КОНТИРА

Придружете се на нашето движење за унапредување на Царството Божјо на места каде што порано никогаш не се слушнало евангелието (Римјаните 15:20). Од 2015 година помогнавме

Мека до Христос е 501 (в) (3) не за профитна организација. Придонесите се намалуваат за данок, до степенот што е дозволен со закон во Соединетите Американски Држави.

Нашата мисија
0+
Луѓето стигнаа во 2021 година
0+
Дадени визи за Мека
0
Јазици
0+
Засадени подземни цркви
0
Мисионери кои ги поддржуваме
англиски
Audiobook
Español

Најнови членови

Заедно ја правиме целата разлика

англиски
Audiobook
Español
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СИТЕ НАШИ НАЧИНИ

МЕНУВАЈТЕ ИВОТ ДЕНЕС

Партнер со нас молитвено и финансиски за унапредување на Царството Божјо

ВОЛОНТЕР
ДОНАДЕТЕ СЕГА